De Amersfoortse zorgverzekeringen

Written by Super User. Posted in Basisverzekering Amersfoortse

Amersfoortse artikelenDe Amersfoortse is sinds 1997 onderdeel van ASR verzekeringen. ASR is een samenvoeging van De Amersfoortse en Stad Rotterdam Verzekeringen.

Na de val van Fortisbank is ASR in handen gekomen van De Nederlandse Staat en daarmee is de overheid dus eigenaar van De Amersfoortse.

Wat doet de Amersfoortse

De Amersfoortse verzekerd het inkomen van ondernemers bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. En de kosten bij ziekte en verzuim van medewerkers. Met name is De Amersfoortse gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheid- en zorgverzekeringen voor Het midden en klein bedrijf (MKB) tot 250 medewerkers en ondernemers.

De zorgverzekeringen van De Amersfoortse worden speciaal voor particulieren onder de aandacht gebracht en geadviseerd door geselecteerde assurantietussenpersonen. 

1ste zorgverzekeraar

Na de oorlog is De Amersfoortse als 1ste verzekeraar gestart met de uitgebreide ziekenhuisverzekering. En in 1963 was De Amersfoortse één van de eerste verzekeraars die de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers op de markt brachten. Hierin is De Amersfoortse marktleider.

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!