Aanvulling Uitgebreid Amersfoortse

Written by Super User. Posted in De Amersfoortse || aanvullend

De aanvullende verzekering Uitgebreid van De Amersfoortse is de verbeterde versie van de aanvullende verzekering Basis. U vindt dat met name terug in de hogere vergoedingen voor kinderen, alternatieve geneeswijzen, orthodontie en hulpmiddelenzorg en medicijnen.Voor de meeste mensen is dit een uitstekende verzekering.

Amersfoortse aanvulling Budget

Aanvullend Uitgebreid 2017: premie vanaf € 23,55

De premie van de AV Uitgebreid is in 2017 leeftijdsafhankelijk. U kunt in januari 2017 zonder wachttijd gebruik maken van alle vergoedingen m.u.v. orthodontie. Hiervoor geldt 1 jaar wachttijd. 

  • € 500,- alternatieve geneeswijzen + € 250,- medicijnen
  • 21 keer fysiotherapie + Wildcard
  • 100% vergoeding sterilisatie / hersteloperatie
  • Brillen tot € 200,- vanaf een sterkte van 1,5 dioptrie of meer.
  • Zeer ruime dekking bevalling / kraamzorg
  • 100% ergotherapie / podotherapie / pedicure / steunzolen

 

Premie berekenen en afsluiten

Vergoeding medicijnen

De Amersfoortse wil niet op de stoel van de arts gaan zitten en uw arts bepaalt uw geneesmiddel. Heeft uw arts geen duidelijke voorkeur voor een bepaald merk dan adviseert uw apotheker en kiest samen met u het beste medicijn. De geneesmiddelen worden voornamelijk vergoed op basis van een landelijke prijslijst.

De Amersfoortse heeft een marge voor de apotheek van 5% boven de landelijke prijslijst. De kosten die apothekers boven de maximum prijs ( + 5% ) berekenen betaalt De Amersfoortse niet, ook niet op de aanvullende verzekering. Het gaat vaak om kleine bedragen en u kunt ervoor kiezen dit zelf te betalen of anders biedt een internet apotheek wellicht uitkomst.

Polisvoorwaarden en verdieping

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!