Basisverzekering flexibel Amersfoortse

Posted in Basisverzekering Amersfoortse

De overheid stelt de dekking van de basisverzekering vast maar geeft verzekerden wel de mogelijkheid een polis te kiezen waarbij de patiënt elke zorgverlener zelf mag kiezen. De basisverzekering flexibel van De Amersfoortse is een restitutiepolis. U kunt uw eigen zorgverlener kiezen en uw arts bepaalt welke medicijnen uw apotheker mag leveren. 

Merkmedicijnen Amersfoortse

Basisverzekering flexibel van De Amersfoortse

Deze basisverzekering biedt u keuzevrijheid.

  • Vrije keus van zorgverlener.
  • U krijgt de medicijnen die uw arts voorschrijft.
  • Vergoeding tot de maximale wettelijke tarieven.

Premie berekenen en afsluiten

Vergoeding medicijnen

De Amersfoortse wil niet op de stoel van de arts gaan zitten en uw arts bepaalt uw geneesmiddel. Heeft uw arts geen duidelijke voorkeur voor een bepaald merk dan adviseert uw apotheker en kiest samen met u het beste medicijn. De geneesmiddelen worden voornamelijk vergoed op basis van een landelijke prijslijst.

De Amersfoortse heeft een marge voor de apotheek van 5% boven de landelijke prijslijst. De kosten die apothekers boven de maximum prijs ( + 5% ) berekenen betaalt De Amersfoortse niet, ook niet op de aanvullende verzekering. Het gaat vaak om kleine bedragen en u kunt ervoor kiezen dit zelf te betalen of anders biedt een internet apotheek wellicht uitkomst.

Polisvoorwaarden en verdieping

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!