Beste zorgverzekering voor jongeren 2017

Amersfoortse JongerenverzekeringJongeren zijn een zeer interessante doelgroep. Vroeg of laat gaan ze meer verdienen en is een groter budget beschikbaar voor zorgverzekeringen. De meeste zorgverzekeraars bieden inmiddels een jongerenverzekering aan. Dit is meestal is uitgeklede versie van de aanvullende verzekeringen en de basisverzekering.

Jongerenverzekering Amersfoortse 2017

De Amersfoortse biedt jongeren de beste zorgverzekering. Punt Uit! Waarom? De Amersfoortse kiest voor een hele andere benadering dan andere zorgverzekeraars. De Amersfoortse heeft namelijk geen uitgekleed product voor Jongeren maar jongeren kiezen zelf hun eigen pakket. Maar wel tegen een ongelofelijke scherpe premie. 

Voordelen van De Amersfoortse Jongerenverzekering

 • Superscherpe premie tot 25 jaar
 • Verzekerd bij de beste zorgverzekeraar van Nederland
 • Keus uit 5 aanvullende verzekeringen
 • Keus uit 4 tandartsverzekeringen
 • Gegarandeerde vrije keus artsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners

Voor slechts € 2,00 al goed verzekerd

Vrije keus basisverzekering De Amersfoortse 2017: Premie € 108,69 (collectief)

Basisverzekering Amersfoortse

De basisverzekering van De Amersfoortse biedt u de mogelijkheid om je eigen zorgverlener te kiezen maar wat belangrijker is. Je krijgt ook door de apotheek de medicijnen geleverd die uw arts voorschrijft en geen B-merken. De Amersfoortse heeft veel ziekenhuizen gecontracteerd in België, Duitsland en Spanje voor geplande behandelingen of voor spoedoperaties als er wachtlijsten in Nederland zijn.

De aanvullende verzekering Compact dekt belangrijke zorgkosten en u krijgt € 1000,- extra zorg na een ongeval. Je kunt hier eenmaal per jaar een beroep op voor de volgende behandelingen:

 • Fysiotherapie (inclusief manuele therapie)
 • Tandartskosten bij schade aan je tanden (inclusief kunstgebit en implantaten)
 • Taxivervoer van en naar het ziekenhuis als je om medische redenen geen auto kan rijden of met het openbaar vervoer kan gaan (ook voor inwonende kinderen voor bezoek aan ouder(s) in het ziekenhuis)
 • Alternatieve geneeswijzen, zoals chiropractie of (ortho)manuele geneeskunde
 • Eenvoudige loopmiddelen zoals krukken, rollator of looprekken

Vergoedingen beweegzorg

 vergoeding Fysiotherapie De Amersfoortse U kunt hier fysiotherapeuten in uw buurt vinden die met De Amersfoortse samenwerken. U krijgt dan geen rekening en de fysiotherapeut mag direct met de behandeling beginnen zonder de verzekeraar vooraf een machtiging te vragen. 

Fysiotherapie en oefentherapie

De Amersfoortse vergoedt 9 behandelingen per jaar.

Extra zorg na ongeval

De Amersfoortse vergoedt tot maximaal € 1000,- extra beweegzorg als u een ongeluk (je) heeft gehad bijvoorbeeld tijdens voetbal ongelukkig botsen met een medespeler of van de keukentrap vallen. Een behandeling bij een fysiotherapeut kost rond € 30,- toch goed voor 33 tot 35 keer (afhankelijk van het tarief van de fysiotherapeut).

 

Vergoedingen farmaceutische zorg

Basisverzekering Amersfoortse Veel geneesmiddelen worden vanuit de basisverzekering verstrekt en u krijgt bij De Amersfoortse de medicijnen geleverd die uw arts noodzakelijk acht en geen B-merken. Wanneer de medicijnen niet vergoed worden vanuit de basisverzekering doet u een beroep op de aanvullende verzekeringen. Voor informatie over geneesmiddelen kunt u contact opnemen met de afdeling claimbehandeling. Telefoonnummer (033) 464 28 84

Geneesmiddelen (farmacie) :

 • De Amersfoortse vergoedt anticonceptie tot € 30,- per jaar als er geen vergoeding uit de basisverzekering is. Overige medicijnen worden niet vergoed, kies hiervoor de AV Budget of hoger.

 

Ziekenhuisopname buitenland

Vergoeding ziekenhuis Amersfoortse Wilt u in het buitenland behandelend worden dan is het raadzaam vooraf contact op te nemen met De Amersfoortse want de tarieven kunnen hoger zijn dan in Nederland gebruikelijk. Laat u hierover goed informeren door de specialisten van de afdeling claimbehandeling. De rechtstreekse nummers krijg u bij uw polis. 

Buitenland

 • Spoedeisend: 100% Europa
 • Voorziene behandelingen : tot 40 kilometer in België en Duitsland of gecontracteerde ziekenhuizen.

 

Tandartsverzekeringen (Optioneel)

Vergoeding tandartsverzekeringen van De Amersfoortse De tandartsverzekeringen van De Amerfoortse vergoeden de volgende behandelingen 100% : consultatie en diagnostiek; röntgendiagnostiek; preventie en mondhygiëne; anesthesie; restauraties door middel van plastische materialen en chirurgische ingrepen. Alle overige behandelingen zoals kronen , bruggen , implantaten inclusief techniekkosten worden 75% vergoed tot de verzekerde bedragen.

Tandartsverzekeringen Amersfoortse

 • Tandartsverzekering Basis: € 250,-
 • Tandartsverzekering Extra: € 500,-
 • Tandartsverzekering Uitgebreid:€ 750,-
 • Tandartsverzekering Optimaal: € 1500,-

Premieberekening / afsluiten. 

Vergoeding medicijnen

De Amersfoortse wil niet op de stoel van de arts gaan zitten en uw arts bepaalt uw geneesmiddel. Heeft uw arts geen duidelijke voorkeur voor een bepaald merk dan adviseert uw apotheker en kiest samen met u het beste medicijn. De geneesmiddelen worden voornamelijk vergoed op basis van een landelijke prijslijst.

De Amersfoortse heeft een marge voor de apotheek van 5% boven de landelijke prijslijst. De kosten die apothekers boven de maximum prijs ( + 5% ) berekenen betaalt De Amersfoortse niet, ook niet op de aanvullende verzekering. Het gaat vaak om kleine bedragen en u kunt ervoor kiezen dit zelf te betalen of anders biedt een internet apotheek wellicht uitkomst.

Polisvoorwaarden en verdieping

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!