Amersfoortse Jongerenverzekering: vergoeding brillen

Written by Super User. Posted in Beste zorgverzekering Jongeren

Ben je van plan om volgend jaar een bril aan te schaffen en heb je een sterkte van minimaal 1,5 dioptrie? De Amersfoortse heeft een fantastisch aanbod voor je. De complete aanvullende verzekering Basis kost je slechts € 14,90 per maand. Dat is op jaarbasis € 178,80 maar je kunt direct in januari een bril aanschaffen voor € 150,- dus deze complete verzekering kost je effectief € 28,80 per jaar. 

Jongerenverzekering: Vergoeding brillen De Amersfoortse 2016.

Een bril valt niet onder je eigen risico dus kan je gewoon declareren in 2015 want er is geen wachttijd (m.u.v. Orthodontie). Mocht je wel zorg nodig hebben vanuit de basisverzekering mag je het eigen risico gespreid betalen. 

Vergoeding alternatieve geneeswijzen door De Amersfoortse

Compact € 1,50
Geen vergoeding.
Budget € 9,00
Geen vergoeding.
Basis € 14,90
De Amersfoortse vergoedt een bril tot € 150,- per 24 maanden. 
Uitgebreid € 23,55
De Amersfoortse vergoedt een bril tot € 200,- per 24 maanden.
Optimaal € 39,60
De Amersfoortse vergoedt een bril tot € 200,- per 24 maanden.

Voorwaarden

  • Vanaf 1,5 of meer dioptrieën per oog, ook bij alleen een montuur.
  • Per 24 maanden kunt u één bril of één montuur of één paar brillenglazen bij ons declareren, geleverd door een opticien en/of optometrist.
  • De 24 maanden gaan in op de leverdatum van de brillenglazen, bril of montuur.

De premie van De Amersfoortse is in 2016 leeftijdsafhankelijk en de boven genoemde premie is de premie tot 25 jaar.

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!