De Amersfoortse: Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Written by Super User. Posted in Beste zorgverzekering Jongeren

De Amersfoortse vergoedt alternatieve geneeswijzen vanuit de aanvullende verzekeringen. Alternatieve genezers kennen geen wettelijk maximum tarief en bepalen hun eigen prijs. De Amersfoortse vergoedt per behandeld € 45,- . Ook moet een alternatief genezer lid zijn van een beroepsvereniging. Controleer vooraf in de polisvoorwaarden of uw zorgverlener is aangesloten.

Vergoeding Alternatieve geneeswijzen door De Amersfoortse

Vergoeding alternatieve geneeswijzen door De Amersfoortse

Compact € 6,45
Geen vergoeding.
Budget € 11,80
Behandelingen en consulten: € 100,- / Alternatieve medicijnen: 50% tot € 100,- .
Basis € 19,95
Behandelingen en consulten: € 150,- / Alternatieve medicijnen: 100% tot € 150,-..
Uitgebreid € 31,95
Behandelingen en consulten: € 500,- / Alternatieve medicijnen: 100% tot € 250,-.
Optimaal € 56,-
Behandelingen en consulten: € 1000,- / Alternatieve medicijnen: 100% tot € 500,- .

De premie is in 2016 leeftijdsafhankelijk. De genoemde premie is de premie. Voor de leeftijdscategorie 40 t/m 54 jaar. Voor de leeftijdscategorie 18 t/m 25 jaar & de leeftijdscategorie 25 t/m 39 jaar gelden andere premies. 

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!