De Amersfoortse: Vergoeding ziekenvervoer

Written by Super User. Posted in Beste zorgverzekering Jongeren

De Amersfoortse vergoedt vanuit de aanvullende verzekeringen reiskosten voor ziekenvervoer als openbaar vervoer om medische redenen voor u niet verantwoord is. U heeft een verwijzing van uw huisarts of behandelend medisch specialist nodig waaruit deze medische redenen blijken en u heeft vooraf toestemming nodig. De behandeling moet op uw zorgverzekering of aanvullende verzekering worden vergoed onder fysiotherapie en oefentherapie, ergotherapie, Herstel & Balans of herstellingsoord.

Wanneer ziekenvervoer vanuit vanuit de basisverzekering gedekt wordt de eigen bijdrage vergoed.

Toelichting

Transvision is een vervoersregiseur die een taxi voor u verzorgd van en naar de zorginstelling. Als u wilt weten of u aanspraak kunt maken op taxivervoer van Transvision. Bel: 0900 – 33 33 33 0 (€ 0,15 per minuut).

Vergoeding ziekenvervoer door De Amersfoortse.

Vergoeding ziekenvervoer door De Amersfoortse

Compact € 7,50
Geen vergoeding.
Budget € 13,55
Geen vergoeding.
Basis € 22,75
Geen vergoeding.
Uitgebreid € 35,75
100% voor vervoer met een taxi van Transvision. 100% voor eigen bijdrage zittend ziekenvervoer tot € 0,31 per kilometer voor vervoer met eigen auto of € 0,70 per kilometer voor vervoer door een niet gecontracteerde taxivervoerder
Optimaal € 67,-
100% voor vervoer met een taxi van Transvision. 100% voor eigen bijdrage zittend ziekenvervoer € 0,31 per kilometer voor vervoer met eigen auto of € 0,70 per kilometer voor vervoer door een niet gecontracteerde taxivervoerder.

De premie is in 2016 leeftijdsafhankelijk. De genoemde premie is de premie voor de leeftijdscategorie 55+ . Voor de leeftijdscategorie 18 t/m 25 jaar & de leeftijdscategorie 25 t/m 39 jaar en 40 tot 55 jaar gelden andere (goedkopere) premies. 

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!