Amersfoortse Jongerenverzekering: vergoeding preventieve onderzoeken

Written by Super User. Posted in Beste zorgverzekering Jongeren

De Amersfoortse vergoedt een groot aantal zaken om u gezond te houden of u snel op de been te helpen. zowel een sterilisatie als een hersteloperatie. Bij een sterilisatie dient u te worden geholpen in een ziekenhuis, een gecontracteerd zelfstandig behandelcentrum of door de huisarts. Een hersteloperatie moet altijd in een ziekenhuis worden gedaan.

Vergoeding preventieve onderzoeken door De Amersfoortse.

Vergoeding alternatieve geneeswijzen door De Amersfoortse

Compact € 6,15
Geen vergoeding.
Budget € 11,20
Preventieve cursussen*: € 250,- Preventieve geneeskunde: **: 100% / Mindfulness; € 100,-.
Basis € 18,90
Preventieve cursussen*: € 500,- Preventieve geneeskunde: **: 100% / Mindfulness; € 100,-.
Uitgebreid € 30,25
Vaccinaties buitenland: 100% / Blessureconsulten sportarts: 100% / Preventieve cursussen*: 100% / Preventieve geneeskunde: **: 100%  / Preventief onderzoek*** : 100%, 1 keer per 12 maanden. Mindfulness: € 100,-.
Optimaal € 50,-
Vaccinaties buitenland: 100% / Blessureconsulten sportarts: 100% / Preventieve cursussen*: 100% / Preventieve geneeskunde: **: 100%  / Preventief onderzoek*** : 100%, 1 keer per 12 maanden. Mindfulness: € 100,-
  • * Preventiecurssusen zijn: Algemene cursussen gegeven door een thuiszorgorganisatie of patiëntenvereniging; Babymassage; Diabetes type 2; Eerste hulp bij kinderongevallen. Hartproblemen; Reumatoïde artritis, artrose of de ziekte van Bechterew; Zwangerschapscursus, zwangerschapsgym of zwangerschapsyoga.
  • ** Preventieve onderzoeken naar hart- en bloedvaten en cholesterol & Preventieve vaccinaties voor griep, hepatitis-B en meningokokken
  • *** Preventief onderzoek basis: Het op basis van een algemene screening opstellen van een profiel van de individuele gezondheidstoestand. Het doen van aanbevelingen om deze gezondheidstoestand te behouden en/of te verbeteren

De premie van De Amersfoortse is in 2016 leeftijdsafhankelijk en de boven genoemde premie is de premie van 25 tot 40 jaar. 

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!