Kinderen gratis verzekerd bij De Amersfoortse

Posted in Uncategorised

Kinderen verzekerd op de hoogste dekking oudersKinderen jonger dan 18 jaar zijn bij De Amersfoortse ( gratis) verzekerd met een zelfde verzekering als de ouder met de hoogste dekking.

Stel dat beide partners een gelijke gezondheid hebben en zouden kunnen volstaan met een aanvulling budget of basis dan kan het voor de kinderen toch noodzakelijk zijn een duurdere verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld brillen, orthodontie, fysiotherapie enz. De ouder met de hoogste aanvullende verzekering begint dan het eerst met afsluiten. Het systeem zet dan automatisch de kinderen onder de hoogste dekking.

Kies bij gelijke gezondheid dan het liefst voor de vrouwelijke verzekerde als hoogste verzekerde want een aantal vergoedingen gelden alleen voor het vrouwelijk geslacht. Denk aan bevalling en kraamzorg maar ook aan epilatie bij overmatige haargroei in het gezicht of hals

Voorbeeld van gezin met 3 kinderen

Man kiest aanvulling budget, vrouw kiest aanvulling Uitgebreid. Alle kinderen hebben een zelfstandig recht op de vergoedingen van de aanvullende verzekering Uitgebreid

 

Vergoeding medicijnen

De Amersfoortse wil niet op de stoel van de arts gaan zitten en uw arts bepaalt uw geneesmiddel. Heeft uw arts geen duidelijke voorkeur voor een bepaald merk dan adviseert uw apotheker en kiest samen met u het beste medicijn. De geneesmiddelen worden voornamelijk vergoed op basis van een landelijke prijslijst.

De Amersfoortse heeft een marge voor de apotheek van 5% boven de landelijke prijslijst. De kosten die apothekers boven de maximum prijs ( + 5% ) berekenen betaalt De Amersfoortse niet, ook niet op de aanvullende verzekering. Het gaat vaak om kleine bedragen en u kunt ervoor kiezen dit zelf te betalen of anders biedt een internet apotheek wellicht uitkomst.

Polisvoorwaarden en verdieping

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!