Alternatieve medicijnen De Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Alternatieve geneeswijzen

Alternatieve medicijnen worden door De Amersfoortse vanuit het Budget geneesmiddelen vergoed. U deelt de alternatieve medicijnen met de eigen bijdrage op medicijnen die niet of onvoldoende vanuit de basisverzekering worden vergoed. Bijvoorbeeld slaapmedicatie, cholesterolverlagers of de eigen bijdrage op bijvoorbeeld Concerta.

Voor alternatieve geneesmiddelen geldt dat zij een aantekening ‘homeopathisch’ of ‘antroposofisch’ in de G-Standaard van Z-index moeten hebben.

Aalternatieve geneeswijzen Amersfoortse

Vergoeding alternatieve medicijnen De Amersfoortse

 

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!