Alternatieve geneeswijzen Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Alternatieve geneeswijzen

Behandeling door een arts, acupuncturist en of behandelaar die alternatieve geneeswijzen beoefend wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Niet alle alternatieve behandelwijzen wordt vergoed maar wel de belangrijkste hoofdstromen. In enkele gevallen moet de behandelaar een arts zijn maar in alle gevallen moet de behandelaar aangesloten zijn bij een door De Amersfoortse erkende beroepsvereniging.

Een consult wordt tot maximaal € 45,- per dag vergoed. Voor de voorgeschreven alternatieve medicijnen is een apart budget beschikbaar tot maximaal € 500,- per kalenderjaar.

U kunt hier de lijst met goedgekeurde beroepsverenigingen downloaden.

Aalternatieve geneeswijzen Amersfoortse

Vergoeding alternatieve geneeswijzen door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!