Beroepsverenigingen De Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen worden door De Amersfoortse vergoed als de behandelaar voldoende gekwalificeerd is. Beroepsverenigingen houden toezicht op de kwaliteit van de zorgverlener. De maximale vergoeding bedraagt € 45,- per dag.

Vergoeding van een behandeling/consult

 • Acupunctuur - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV), Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), International Free University (IFU), Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG), Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen YI (NBCG YI), of Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP).
 • Antroposofie - mits uitgevoerd door een antroposofisch arts die is aangesloten bij de beroepsvereniging NVAA. Er bestaat geen recht op vergoeding van dieetherapie, euritmie, kunstzinnige therapie, psychische hulpverlening, uitwendige therapie, heilpedagogie, spraaktherapie, meridiaantherapie, kleurentherapie, chirofonetiek en badtherapie.
 • Chiropractie - mits de behandelingen worden uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij één van de volgende beroepsverenigingen. NCA, DCF, SCN of SNRC
 • Flebologie - mits uitgevoerd door een zelfstandig gevestigd arts.
 • Fytotherapie - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF).
 • Haptotherapie - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Vereniging Van Haptotherapeuten (VVH).
 • Iriscopie - mits uitgevoerd door een iriscoptist
 • Kindertherapie - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Vereniging van en voor kindertherapeuten (Vvvk).
 • Klassieke homeopathie - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG/VHAN). Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH), Nederlandse Organisatie van Klassiek Homeopaten (NOKH) of Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP). Vergoeding van reguliere consulten en behandelingen.
 • Moermantherapie - Uitgevoerd door een arts die is aangesloten bij beroepsvereniging Artsenvereniging voor Niet-Toxische Tumor Therapie (ANTTT). Geen vergoeding bij uitvoering door een niet-arts.
 • Natuurgeneeskunde - Uitgevoerd door een natuurgeneeskundig arts die is aangesloten bij beroepsvereniging Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG/ABNG-2000), of uitgevoerd door een niet-arts die is aangesloten bij beroepsvereniging Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG), Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de natuurlijke geneeskunde (NWP), Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) of Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC). Vergoeding van reguliere consulten en behandelingen.
 • Neuraal- en regulatietherapie - Uitgevoerd door een arts die is aangesloten bij beroepsvereniging Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG/NVNR). Geen vergoeding bij uitvoering door een niet-arts. Alleen segmenttherapie en stoorveldtherapie worden vergoed.
 • (Ortho)manuele geneeskunde - mits de behandelingen worden uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij één van de volgende beroepsverenigingen. ROMG of NVOMG.
 • Osteopathie - mits de behandelingen worden uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij één van de volgende beroepsverenigingen. NOF of NRO ( alleen erkende leden)
 • Orthomoculaire geneeskunde - Uitgevoerd door een orthomoleculair arts of behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Vergoeding van reguliere consulten en behandelingen. Geen vergoeding voor kinesiologie.
 • Podo-orthesiologie - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Omni Podo Genootschap (OPG) of Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie (LOOP).
 • Proktologie - uitgevoerd door een zelfstandig gevestigd arts
 • Reflexzonetherapie - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) of Bond van Europese Reflexologen afdeling Nederland (BER).
 • Shiatsutherapie - Uitgevoerd door een behandelaar die is aangesloten bij beroepsvereniging KaTa Nederland, ZHONG, IOKAI Shiatsu, Zen Shiatsu Vereniging, Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Yi (NBCG YI) of Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP).

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!