Vergoeding beweegprogramma's Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Beweegzorg

De Amersfoortse vergoedt beweegprogramma's indien u realiseert van voormalig hartfalen, Diabetes type 2, COPD in de stadia Gold 1 of 2, oncologische aandoening, osteoporose of een BMI van >30. Voor kinderen geldt de internationale BMI standaard voor ernstig overgewicht.

Het pProgramma dient te worden gegeven door een fysiotherapeut en/of oefentherapeut, die in hun praktijk structureel beweegprogramma’s aanbieden. Het programma dat aangeboden dient te worden is gecertificeerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en dient te worden afgestemd op bovenstaande doelgroepen.

Vergoeding beweegprogramma's door De Amersfoortse

Vergoeding beweegprogramma's door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!