Vergoeding brillen & contactlenzen Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Oog

Vanuit de basisverzekering krijgt u geen vergoeding voor brillen en lenzen behoudens zeer ernstige oogafwijkingen. De Amersfoortse vergoedt brillen vanuit de aanvullende verzekeringen zeer goed vanaf een sterkte van 1,5 dioptrie. De vergoeding voor brillen ligt iets hoger dan voor lenzen want aan brillen kleven minder gezondheidsrisico's. De brillen en lenzen moeten worden geleverd door een opticien.

Vergoeding brillen en contactlenzen door de Amersfoortse

Vergoeding Brillen & Contactlenzen door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!