Vergoeding hulpmiddelen Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Hulpmiddelen

Vanuit de basisverzekering is er in bepaalde gevallen recht op vergoeding van hulpmiddelen waarvoor soms een eigen bijdrage gevraagd wordt. De Amersfoortse vergoedt deze eigen bijdragen vanuit de aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld voor de Eigen bijdrage voor aanschaf van orthopedische schoenen, allergeenvrije schoenen en hoortoestellen. Daarnaast kunnen betere hulpmiddelen duurder zijn dan de maximale vergoeding uit de basisverzekering. De Amersfoortse vergoedt vanuit de AV uitgebreid en Optimaal een extra bedrag.

Vergoeding eigen bijdragen hulpmiddelen door De Amersfoortse

Eigen bijdrage hulpmiddelen door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!