Vergoeding obesitasbehandeling Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Preventie

U komt voor een obesitasbehandeling in aanmerking als er sprake is van een BMI >40. Vergoeding vindt plaats, als verzekerde het volledige programma voltooid heeft. De behandeling dient vooraf te worden aangevraagd bij de afdeling Managed Care.

Toelichting

Het betreft deelname aan het deeltijd dagbehandelingsprogramma voor obese patiënten in de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) te Hilversum. Het programma is gericht op gedragsverandering door middel van niet chirurgische, multidisciplinaire behandeling. Meer informatie over het NOK vindt u op www.obesitaskliniek.nl. Telefoonnummer: (088) 883 24 44.

Vergoeding obesitasbehandeling door De Amersfoortse

Vergoeding obesitasbehandeling door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!