Vergoeding sportmedisch onderzoek De Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Preventie

Sportmedisch onderzoek en blessureconsulten worden volledig vergoed. Het onderzoek of de consulten dienen te worden uitgevoerd in een Sport Medisch Adviescentrum (SMA), een Sport Medisch Instituut (SMI) of een Sport Medisch Centrum (SMC). Zowel SMA, SMI als SMC dienen te voldoen aan de onafhankelijke kwaliteitscriteria die zijn vastgesteld door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Onder sportmedisch onderzoek kan ook een sportkeuring worden verstaan.

Vergoeding Sportmedisch onderzoek en blessureconsulten door De Amersfoortse

Sportmedisch onderzoek door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!