Vergoeding medicijnen & anticonceptie Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Medicijnen

Farmaceutische zorg (genees- en anticonceptiemiddelen) wordt zowel vanuit de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen vergoedt. Vanuit de aanvullende verzekering heeft u recht op vergoeding in de volgende gevallen:

  • Wettelijke eigen bijdragen op geneesmiddelen ( zoals dure ADHD medicijnen)
  • Geregistreerde geneesmiddelen die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed zoals maagzuurremmers en slaapmedicatie of anticonceptie
  • Geregistreerde alternatieve geneesmiddelen in G-Standaard

Niet-geneesmiddelen, dieetpreparaten, voeding en voedingssupplementen zoals omschreven in de G-Standaard komen niet voor vergoeding in aanmerking. Ook experimentele geneesmiddelen komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Vergoeding farmaceutische zorg door De Amersfoortse

Vergoeding medicijnen door De Amersfoortse

  • Aanvullende verzekering Compact Anticonceptie tot € 30,-.
  • Aanvullende verzekering Budget De Amersfoortse vergoedt geregistreerde geneesmiddelen die niet worden vergoed uit de basisverzekering waaronder anticonceptie, wettelijke eigen bijdragen en alternatieve medicijnen 100% tot € 100,-
  • Aanvullende verzekering Basis De Amersfoortse vergoedt geregistreerde geneesmiddelen die niet worden vergoed uit de basisverzekering waaronder anticonceptie, wettelijke eigen bijdragen en alternatieve medicijnen 100% tot € 150,-
  • Aanvullende verzekering Uitgebreid De Amersfoortse vergoedt geregistreerde geneesmiddelen die niet worden vergoed uit de basisverzekering waaronder anticonceptie, wettelijke eigen bijdragen en alternatieve medicijnen 100% tot € 250,- .
  • Aanvullende verzekering Optimaal De Amersfoortse vergoedt geregistreerde geneesmiddelen die niet worden vergoed uit de basisverzekering waaronder anticonceptie, wettelijke eigen bijdragen en alternatieve medicijnen 100% tot € 500,- .

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!