Mindfulness

on Tuesday, 19 November 2013. Posted in Preventie

 • Premie basisverzekering Amersfoortse

  Premie basisverzekering 2014

  De Amersfoortse doet niet mee aan de rage van Restitutiepolissen, Naturapolissen en Budgetpolissen. De Amersfoortse vergoedt de ziektekosten die u nodig heeft bij de zorgverlener die u kiest. Ook met de medicijnen die uw apotheek levert wil De Amersfoortse geen bemoeienis.

  DemoBasisverzekering

  € 93,51

  Premie berekenen en afsluiten

 • Premie basisverzekering Amersfoortse

  Premie tandartsverzekeringen 2014

  U kunt kiezen uit 4 tandartsverzekeringen. Jongeren ( tot 31 jaar) vergoedt 75% tot € 450,- Bij de overige tandartsverzekeringen worden reguliere behandelingen 100% vergoed tot het verzekerd bedrag. Bij bijzondere tandheelkunde wordt 75% van de rekening vergoed.

  Tandartsverzekeringen

  Premie berekenen en afsluiten

 • Online afsluitenU kunt online de ziektekostenverzekeringen van De Amersfoortse afsluiten. Is iets niet duidelijk dan zijn wij gedurende maanden november en december 2013 bereikbaar op tel 0318-542017. 

  U krijgt de polis 14 dagen op zicht dus u zit nog nergens aan vast. Gedurende de maanden november en december mag u overigens altijd veranderen van zorgverzekeraar ook al bent u al veranderd. De zorgverzekereraar waar u als laaste heeft afgesloten zorgt voor de opzegging. Dit kan tot 1 januari. 

  De hele maand januari kunt ook nog oversluiten als u voor 1 januari uw huidige zorgverzekeraar heeft opgezegd.

  Premie berekenen en afsluiten

vergoeding mindfulness

Mindfulness is een meditatietechniek en levensvisie die je leert bewuster in het leven te staan en wel vandaag te leven; niet gisteren of morgen. Hierdoor verlaagt het stressniveau en leef je meer ontspannen.

Aanvullende verzekeringen

 • Aanvulling Jongeren: € 100,-
 • Aanvulling Budget: € 100,-
 • Aanvulling Basis: € € 100,-
 • Aanvulling Uitgebreid: € 100,-
 • Aanvulling Optimaal : € 100,-

 

Aanvullende verzekeringen met tandarts

 • Totaalzorg: € 100,--
 • Totaalzorg extra: €100,-

Respectievelijk € 100,- en € 200,- ingebouwde tandartsverzekering

Verzekerde dient een origineel bewijs van aanmelding, deelname en betaling te overleggen. De mindfulnesstraining moet gegeven worden door een trainer die aangesloten is bij een organisatie die is gericht op mindfulness.

Als een training in het ene kalenderjaar begint en doorloopt in het volgende kalenderjaar wordt maar eenmaal vergoeding verleend.

Vrije keus vs. gecontracteerd

U kiest bij De Amersfoortse zelf uw zorgverlener en u krijgt de medicijnen die uw arts voorschrijft. Maar hoe zit het nu precies met gecontracteerde zorgverleners?

Zorgverleners met een contract

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan meestal geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten. Maar wat vaak belangrijker is: zorgverleners hoeven u dan geen factuur te sturen maar declareren rechtstreeks bij De Amersfoortse. Dat bespaart de zorgverlener kosten en er is geen debiteurenrisico voor de zorgverlener. 

Geen contract

Niet alle zorgverleners willen zich binden aan een zorgverzekeraar. Een voorbeeld zijn tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. bij  fysiotherapeuten) een marktconform tarief.  

Daar kunnen wat problemen ontstaan. Een fysiotherapeut kan wel denken dat hij € 35,-  per zitting van 20 minuten waard is maar als het gemiddeld tarief € 28,50 is dan wordt dat vergoed. 

Is een zorgverlener gecontracteerd?

U kunt u precies zien met wie De Amersfoortse rechtstreeks zaken doet. Staat uw zorgverlener er niet bij vraag dan zijn/haar tarieven vooraf. Dit moet overigens gewoon in de wachtkamer hangen. Nogmaals, hierbij geldt dat het tarief niet onredelijk hoog mag zijn.

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!