Vergoeding plastische chirurgie Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Verblijf ziekenhuis

Plastische chirurgie wordt vergoed wanneer de aanleiding niet voortvloeit uit persoonlijke behoefte, noodzaak of omstandigheid, tenzij er sprake is van verminking ten gevolge van een ongeval, ziekte of een geneeskundige verrichting. In tegenstelling tot voorgaande komt de correctie van flaporen wel voor vergoeding in aanmerking.

Er is vooraf toestemming van de zorgverzekeraar vereist. Beoordeling vindt plaats aan de hand van een schriftelijke aanvraag van de behandelend specialist, foto’s en een verklaring van verzekerde over de klachten.

Vergoeding plastische chirurgie door De Amersfoortse

Vergoeding plastische chirurgie door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!