Vergoeding reiskosten ziekenbezoek Amersfoortse

Written by Super User. Posted in Verblijf ziekenhuis

Reiskosten in geval van ziekenbezoek van een verzekerde aan een meeverzekerd gezinslid die is opgenomen in een Nederlands ziekenhuis of revalidatiekliniek wordt vergoed tot maximaal € 0,31 per kilometer. Reiskosten bij opname in verband met geestelijke gezondheidszorg worden niet vergoed.

Vergoeding reiskosten ziekenbezoek door De Amersfoortse

Vergoeding reiskosten ziekenbezoek door De Amersfoortse

Keuzevrijheid staat voorop.

Zorgverleners vinden het vaak prettig om met De Amersfoortse rechtstreeks zaken te doen. Ze hoeven dan  geen machtiging te vragen en kunnen direct de behandeling starten en sturen u geen factuur. Hierdoor loopt de zorgverlener geen debiteurenrisico en dat bespaart kosten.  

Niet alle zorgverleners hebben zich bij De Amersfoortse gemeld. Met name tandartsen. In de praktijk is de beloning van de zorgverlener het wettelijke maximumtarief. Als er geen wettelijk tarief is ( bijv. fysiotherapeuten) geldt dat de rekening niet onredelijk hoog mag zijn. U krijgt dan zelf de rekening die u kunt declareren bij De Amersfoortse. De Amersfoortse stort het geld op uw rekening en u betaalt uw zorgverlener of u vraagt De Amersfoortse de zorgverlener rechtstreeks te betalen. 

Bekijk hier de zorgverleners met een overeenkomst met De Amersfoortse. Dan zit u altijd goed!